Kouterstraat 91, 9130 Kieldrecht
telefoon 03 773 23 83, fax 03 733 42 14

Opleidingspraktijk


Home Opleidingspraktijk

Opleidingspraktijk

Onze praktijk is een ‘opleidingspraktijk’, dit wil zeggen dat we graag meewerken aan de opleiding van jonge artsen. Elk jaar verwelkomen wij een nieuwe HAIO en regelmatig zijn er stagiairs aanwezig.

HAIO (Huisarts in opleiding)

Een HAIO is een afgestudeerd arts.
Om een erkenning te krijgen als huisarts, horen de HAIO’s zich gedurende 3 jaar te specialiseren in de huisartsgeneeskunde. Daarom is het van belang dat een HAIO alle vlakken van de huisartsgeneeskunde leert. Hiervoor doen zij eigen raadplegingen, eigen huisbezoeken en eigen wachtdiensten.
Er vindt dagelijks een overleg plaats tussen de praktijkopleider en de HAIO om de patiënten te overlopen en te beoordelen / bespreken hoe het gaat.

Stagiairs

Stagiairs zijn studenten geneeskunde, zij volgen nog les aan de universiteit. Zij komen doorheen de jaren af en toe enkele dagen/ weken meevolgen in de praktijk om te leren vanuit de realiteit.

Indien u liever heeft dat een stagiair niet aanwezig is tijdens uw consultatie, kan u dit gewoon meedelen en zal de stagiair dan ook buiten wachten.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over onze HAIO / stagiairs, kan u deze steeds stellen aan onze praktijkopleider: Dr. Van Laere.